top of page
  • betül fırat

Ünlü Mimar Emre Arolat'ın Tasarladığı İRHM Açıldı.

Güncelleme tarihi: 4 Tem 2022

Emre Arolat'ın tasarladığı İstanbulluları sanat ve sanatçılarla buluşturan İRHM 12 parçalık yerleşik koleksiyonu ve değişen eserleri bünyesinde bulundurmasıyla ziyaretçilerine kapısını açtı.

İstanbul Karaköy’de eski bir liman yapısı olarak inşa edilen Antrepo 5’in, resim ve heykel müzesine dönüştürülmesine soluk kazandıran mimar Emre Arolat tasarladığı mimari yapıyla ilgi topladı. Genç Osmanlı Döneminden başlayan ve Modern sanat dönemine kadar olan sürecin eserlerini bünyesinde barındıran eşsiz bir koleksiyona sahip. Daha önce Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bulunan eserler, Emre Arolat tasarımlı mimari yapı ile İRHM'de sanat severlerin beğenisine sunuldu.




Adeta sanat durağı haline gelen müze, konumu itibari ile geniş bir ziyaretçi ağına sahip. Kentsel hafıza adına alametifarikası haline gelmiş yapı, ihtişamıyla ve yeni bir kullanıma adapte ederek dönüşüme sağlanmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Müzenin içinde kafe alanı, hediyelik eşya mağazaları, sanat tasarım alanını da içinde barındıran, ziyaretçilere dinlenme ve alışveriş imkanı sağlayan modern bir sistem ile müze anlayışını barındırıyor.





























12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page