top of page
  • betül fırat

Unutulmaz bir yolculuk: “Karanlıkta Diyalog”

2013 Yılında görme engelli bireyleri anlamaya yönelik hazırlanan “Karanlıkta Diyalog” İstanbul Gayrettepe metro istasyonunda ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Birçok ülkede ve kentte düzenlenen proje, 2013 yılında Turkcell Diyalog Müzesi'nin hazırlamış olduğu “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” olarak 2 bölümden oluşan, sosyal sorumluluk projesi ziyaretçileri ile buluşuyor. Sergi, gelen ziyaretçilere koklayarak, dokunarak ve duyarak unutulmaz bir yolculuğa çıkartıyor. Temel amacı, toplumda farkındalık ve empati yapmayı hedefliyor. İstanbul’a özgü unsurları görmeden ama hissederek tekrar yaşatmayı hedefliyor. Üstelik bunu yaşarken size rehber olacak görme engelli bireyler yer alıyor.



Birçok farklı deneyimleri yaşatan sergide, ziyaretçiler; sinema, park, cadde, tramvay, vapur, manav ve kafe gibi bölümlerden oluşan etkinlikte, görme engelli rehberle 1 saat süren bir yolculuğa çıkıyor. Zifiri karanlık bir bölümde geçireceğiniz sürede size verilen anahtarla üzerinizde hiçbir unsur kalmayacak şekilde size verilen dolaba koyuyorsunuz. Size verilen beyaz bastonve rehber ile parkura başlıyorsunuz. Yolculuk esnasında, görme engelli bireylerin ne gibi zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page