top of page
  • betül fırat

Eskiden Su Deposu Olan Sarnıç Şimdilerin Sanat Ruhu

Güncelleme tarihi: 15 Şub 2022

İstanbul’da yaklaşık bin 600 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Şerefiye Sarnıcı, ‘modern müzecilik’ anlayışıyla ziyaretçileri ile buluşuyor. Şerefiye Sarnıcında her saat başı yapılan, '360° Projection Mapping' adı verilen sistemle tarihi, sanatı ve teknolojiyi birleştiriyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür A.Ş. ve TUCE Investment iş birliği ile yapıldı. Dünyada bu sistemin entegre edildiği en eski yapılardan olan Şerefiye Sarnıcında ki Mapping gösterisi, kemerlere ve isale hatlarına tasvirler döşeyerek 10 dakika uzunluğunda ki gösteri müze severler ile buluştu. Giriş: İstanbul’un su yolları, Bizans Dönemi, Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet Dönemi olarak 5 ana bölümden oluşuyor. Sarnıç sırasıyla duvar, sütun ve tavanla buluşan; mekan algısını hissetmemizi sağlayan 3D ve özel ses efektleriyle ziyaretçilere güzel anlat yaşatıyor.




İstanbul'un kolektif hafızası ve tarihi katmanlarını yeni bir dille sunuyor.

İstanbul'un kolektif hafızası ve tarihi katmanlarını mapping gösterisi ile yeni bir dille sunuluyor. Bizans ve Osmanlı İmparatorluğunun duvarda dijitalle izlerini süren Sarnıç, ikona ve çini sanatına eşlik ediyor. Gösterinin son bölümünde ise Kurtuluş Savaşı sonrası yeni bir Cumhuriyet kuran halkın hikayesini mapping gösterisi eşliğinde sonlandırıyor.











30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page