top of page
  • betül fırat

Sanatçı Hüsamettin Koçan'dan ''Ayağımdaki Diken'' sergisi AKM'de

Güncelleme tarihi: 29 Haz 2022

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Hüsamettin Koçan'ın otobiyografik sergisi “Ayağımdaki Diken” Atatürk Kültür Merkezi Galerisinde ev sahipliği yapıyor.

Türk akademisyen ve ressam olan Hüsamettin Koçan 70 yaşı münasebetiyle kendi hayat hikayesinden esinlenerek hazırladığı sergi büyük ilgi topladı. Açılışta Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve sanat camiasından konukların gelmesiyle sergi açıldı. Sergi, 2 Haziran – 28 Temmuz 2022 tarihleri arasında sanat severlerle buluşmaya devam ediyor.



Değişim, göç, gurbet, bellek, varoluş gibi temalarını sanat eserleriyle çakıştıran, kimlik meselesini ön plana çıkararak sanat eserlerini izleyiciyle buluşturuyor. Çocukluktan kalma bilinçaltını açığa çıkararak yansıttığı sergide kendine ait deneyimlerini coğrafyanın sunduğu imkanlarla bir araya getiriyor.




 





Gurbeti bizzat deneyimleyip bu süreçte hayatında gerçekleşen sınıfsal değişimler ve sıçramaları baz alarak sanatını aktaran sanatçı 70 yıllık birikimini bu sergide topladı. Resim, heykel, tuval, üç boyutlu yerleştirmeler, metal ve ahşap gibi unsurlar barındıran sergide, hayat mücadelesini ziyaretçilerle buluşturmayı hedefleyen sanatçı doğduğu ortamdan kopuk yaşamayı reddederek kültürünü bugünkü sanatına yansıtmayı ve şu anki konumda geçmişin birçok yansımaları olduğunu sanatıyla icra ediyor.








9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page