top of page
  • betül fırat

Maziye Atıf: SERGİNİN SERGİSİ II

Mimar Sinan Üniversitesi kapsamında, Osman Hamdi Bey’in eserlerinin ve fikrinin yer aldığı 12 bin parçalık eserler İRHM’de yerlerini aldı.



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi uzun bir aradan sonra dev sanat parçaları ile sanat severlere kapılarını açtı. Resim ve heykelden oluşan 12 bin parçalık eserler görülmeye değer duruyor. Restorasyon ve konservasyon çalışmaları ile göz boyayan eserler, Anadolu’dan motifler, Cumhuriyet sonrası kadın tasvirleri, heykel gibi çalışmalar gerektiren unsurlar yer alıyor.


Müze daha önceleri Osman Hamdi Bey önderliğinde “Sanâyi-i Nefise-i Şahâne” adıyla açılıyor. Daha sonra “Serginin Sergisi” adıyla açılmış olan müze eskiye gönderme yaparak “Serginin Sergisi II” adıyla bırakılan yerden devam ediyor. Modern resmin barındırıldığı müze bölüm bölüm ayrılarak ve resme uygun duvar renklendirmeleri ile ziyaretçilerine farklı hisler sunuyor. Osmanlı döneminin batılılaşma serüvenini sanat eserleri ile gözler önüne seren müze, iki yüzyıllık dönemi ve bu geçiş sürecini yoğun bir şekilde hissettiriyor.








2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page